Sohbetin Psikolojik Olarak Etkisi Nedir?
Sohbet Sohbet dediğimiz şey birden fazla kişinin belli bir konu üzerinde konuşmasıdır...
Sohbet | 21 Eylül 2018, Cuma

Sohbetin Psikolojik Olarak Etkisi Nedir?

Sohbet

Sohbet dediğimiz şey birden fazla kişinin belli bir konu üzerinde konuşmasıdır. Sohbet etmek çoğu zaman bir ihtiyaçtan doğar. Günümüzde insanlar çoğu istedikleri şeyleri elde edebilmek için sohbet etmeye, konuşmaya ihtiyaç duyar. Bu sebeple sohbet etme becerileri yada ikna gücünü geliştirme kursları gibi kurslar açılmakta ve bu tür yerlere talep olmaktadır.

Sohbetin Psikolojik Olarak Etkisi Nedir

Sohbetin İnsanı Rahatlatışı

Günümüzde insanların güvensizliklerinin artması, yalnızlaşması nedeniyle gerçek anlamda sohbete daha çok ihtiyaç duyulur olmuştur. İnsanların bu ihtiyaçları insanları farklı arayışlara yönlendirmiştir. Sosyal medya üzerinden hiç tanımadıkları kişilerle saatlerce en özel konuların konuşulması da bu arayışlardan biridir.

Sohbet Ederken Kişinin Düşündükleri

Sohbet etmek bir ihtiyaçtır çünkü insan çoğu zaman kafasında düşündüğü şeyleri düşünmemek için kendini zorlar ve bunu aşabilmesi için de ilk şart kendini başka şeylerle meşgul edebilmesidir. Sohbet etmek de kendini meşgul etmenin bir yoludur. Farklı kişilerle farklı konularda yapılan sohbetler kişiyi konuya çeker ve konudan başka şeyler düşünmek zorlaşır hatta bazen imkânsız hale gelir. Yani sohbet etmek kişinin bir nevi istemediği düşüncelerden uzaklaşma yöntemidir. Sohbet etmenin işi üzerinde gücü oldukça büyüktür. Karşınızdaki kişiyi hiç alakadar olmadığı, savunmadığı şeylere inandırma yollarından biridir sohbet etmek. Kelimeler, cümleler kişiyi çok fazla rahatlatıp çok büyük yararlar sağlarken aynı zamanda kelimelerin ikna gücüyle karşınızdakini istediğiniz bir çok şeye inandırabilirsiniz.

Psikolojik Danışmaların Sohbetle ilişkisi

Günümüzde insanların birçoğu terapi amaçlı psikoloğa yada psikolojik danışmaya gitmektedir. Bu tür yerlere giden insanların duyduğumuz kaçınılmaz cümle ‘Rahatladım. ‘ cümlesidir. Bu da yine göstermektedir ki sohbet etmek, birileriyle konuşmak insanları rahatlatan bir eylemdir. Günümüzde terapi alan kişi sayısının artmasında ki nedenlerden biri kişilerin yalnızlaşması ve çevresindeki kişilere istediği gibi içini dökememektir. Tedavi amaçlı gittiği yerde kendini rahat ve güvende hissederek istediği her şeyi anlatabiliyor olması kişiyi rahatlatır. Ayrıca kişi çoğu zaman doğruyu bulmak için de biriyle konuşma ihtiyacı hisseder. Bir danışma sürecinde istediği konuyla ilgili yardım alabilmesi kişi için danışmaları daha cazip hale getirir. Nitekim psikolojik danışmanlık eğitimi alan kişilere de psikoloji ve sohbet arasındaki ilişkiyi anlatan dersler verilmektedir.

Yorumlar